Negen scholen
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap met ruim 4.900 leerlingen. Met negen scholen in Rotterdam Noord, Rotterdam Schiebroek, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk hebben we alle niveaus in huis; van gymnasium tot vmbo-basis. De kracht van Melanchthon zit ‘m in de diversiteit. Wij zijn allemaal anders én hebben veel met elkaar gemeen. Wij leren met elkaar en van elkaar. Leerlingen die bij ons onderwijs volgen, mogen zich verschillend ontwikkelen en de manier van leren, leven en werken kiezen die bij hen past.

Onze inspiratiebron
Zoals Philipp Melanchthon (1497) al schreef: onderwijs gaat over meer dan cijfers en prestaties, over meer dan kennis en cognitieve vaardigheden. Onderwijs gaat over het leven. Het leren van normen en waarden. Het ontwikkelen van menselijke, sociale skills. Het ontdekken van je bestemming. Daarom staat de mens op al onze scholen centraal. Wij werken dagelijks met jonge mensen die vol vragen zitten, over zichzelf, de ander en de wereld. Wij bieden hen een veilige plek waar iedereen kan zijn en worden wie hij is. Elke dag groeien mensen bij Melanchthon.

Onderdeel van CVO
Melanchthon Scholengemeenschap maakt deel uit van CVO. Zeven scholengroepen voor christelijk voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving vallen onder deze Verenging. Vanuit een open christelijke inspiratie bieden de scholen van CVO jonge mensen stimulerend onderwijs en een brede vorming.

kaart-melanchthonscholen

Het beste wat je kunt worden is… jezelf.

Wat wil je, waar sta je, waar wil je beter in worden?

Wij staan naast je en praten mét jou, in plaats van over jou.

Docenten leren je te kijken, maar je moet het zelf zien.

Leer met een tablet, apps en boeken.

Op Berkroden leer je voor het leven!